Твоє здоров'я

Твоє здоров'я
Твоє здоров'я

вівторок, 14 лютого 2017 р.

Рухливі ігри

Зимові забави на свіжому повітрі

 Естафета на санках

Коли на вулиці невеликий морозець і сніг весело поскрипує під ногами, можна провести естафету для дітей на природі. Зробити її більш захоплюючою допоможе незвичайний спосіб пересування на санках – за допомогою лижних палиць. Для цього знадобляться санки, лижні палиці та прапорці за кількістю команд. Діти діляться на команди по 3-4 людини і займають позиції на гоночній трасі. Учасники стартують, стоячи на санках в повний зріст або на колінах, і відштовхуючись лижними палицями. По мірі проходження траси учасники передають одне одному естафету – прапорець. Перемагає команда, що першою досягне фінішної смуги.

Перегони на санчатах

Варіацією санної естафети для дітей взимку  є перегони на санках, у яких використовуються найнеймовірніші способи пересування: традиційне катання парою, самостійне пересування на санках сидячи верхи і відштовхуючись ногами або лежачи на животі та відштовхуючись руками. Такі активні зимові ігри для школярів чудово розвивають силу і витривалість.

Гра «Взяття фортеці»

Ця забава – прекрасний варіант зимової активної гри на вулиці для школярів, що дозволяє спрямувати невгамовну дитячу енергію в конструктивне русло, а також розвинути спритність і відчуття рівноваги. В якості фортеці виступає невисокий сніговий пагорб з плоскою вершиною, на якій розташовуються 2-3 людини – захисники фортеці. Інші діти виконують ролі нападників, завдання яких – зіштовхнути захисників з вершини фортеці.
Адаптувавши цю зимову гру можна і для хлопців – використовуючи сніжки, за допомогою яких команда нападників вибиває захисників з фортеці. Одне попадання вважається пораненням, два – повністю виводять з ладу захисника.

«Снайпери»

Які зимові ігри на свіжому повітрі можуть обійтися без улюбленої забави багатьох поколінь – сніжок? Поєднати приємне з корисним і зробити дитячі зимові ігри на вулиці більш безпечними допоможе гра «Снайпери». В якості мішеней використовуються намальовані кола на паркані або стіні будівлі. Щоб ускладнити завдання, можна запропонувати метання сніжок на час або по черзі правою і лівою рукою. Змагатися у влучності також можна шляхом збивання розставлених на невисокій стінці або сніжному валу цілей.
















Немає коментарів:

Дописати коментар